FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Polio / Vaccinatie van asielzoekers

gepubliceerd op dinsdag 9 januari 2018

Volgens de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie moeten alle personen die recent aankwamen in België uit Afghanistan, Nigeria en Pakistan verplicht gevaccineerd worden tegen polio. Vaccinatie wordt bovendien ten stelligste aanbevolen voor asielzoekers afkomstig uit Syrië en de Democratische Republiek Congo.

Ook alle reizigers (van alle leeftijden) die langer dan 4 weken in Afghanistan, Nigeria of Pakistan zullen verblijven, moeten minstens 4 weken en maximaal 12 maanden voor het verlaten van deze landen gevaccineerd worden tegen polio. Het bewijs van toediening van het vaccin moet worden gedocumenteerd in het Internationaal Bewijs van Inenting en Profylaxe. Dit is het ’gele’ boekje (op pagina 4 en 5, waar het vaccinatiebewijs voor verplichte vaccins wordt aangebracht).
Voor reizigers die langer dan 4 weken in DR Congo of Syrië verblijven is dit extra vaccin aanbevolen, maar niet verplicht. De inenting tegen polio hoeft niet in een officieel gele koorts-vaccinatiecentrum te gebeuren.
Mogelijke vaccins zijn: ImovaxPolio™, Revaxis™, Boostrix-Polio™, Tetravac™, Infanrix-IPV™, Hexyon™ en Infanrix-Hexa™.

Bron


Abonneer u op de nieuwsbrief