| FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

HPV-vaccinatie Vlaanderen

gepubliceerd op woensdag 13 juni 2018

Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt dat het HPV-vaccin Cervarix vanaf 1 juli 2018 niet meer kan besteld worden via Vaccinnet voor de gratis vaccinatie van jonge meisjes. Welk vaccin na 1 juli gratis ter beschikking wordt gesteld, staat nog niet definitief vast.

Als bij een meisje de HPV-vaccinatie gestart is met Cervarix moet die ook met Cervarix vervolledigd worden. Gelieve hiermee rekening te houden bij eventuele laatste bestellingen in juni 2018.
Omdat er een procedure loopt bij de Raad van State, staat nog niet definitief vast welk HPV-vaccin vanaf 1 juli zal kunnen besteld worden.
Voor het schooljaar 2018-2019 wordt HPV-vaccinatie voorzien voor vaccinatie van meisjes in het 1ste jaar secundair onderwijs, of gelijke leeftijd voor sommige meisjes in het buitengewoon onderwijs (geboren in 2006). Voor volledige vaccinatie zijn voor die leeftijdscategorie 2 dosissen nodig met een interval van 6 maanden. Er wordt geen inhaalvaccinatie voorzien voor oudere meisjes met deze gratis vaccins.
Alle HPV-vaccins kunnen ook op voorschrift bekomen worden in de apotheek. Voor meisjes vanaf 15 jaar bestaat volledige vaccinatie uit 3 dosissen volgens het schema maand 0, 1 en 6. Voor ongevaccineerde meisjes van 12 tot en met 18 jaar is er via het RIZIV terugbetaling voorzien. Deze terugbetaling geldt (nog) niet voor jongens. Sommige mutualiteiten voorzien blijkbaar wel een gedeeltelijke terugbetaling
van deze vaccins voor jongens in het kader van de aanvullende ziekteverzekering


Abonneer u op de nieuwsbrief