FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Griep / Geen bevoorradingsproblemen vaccins

gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2019

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) meldt dat de geplande hoeveelheid griepvaccins overeenkomt met die van de voorgaande jaren. U hoeft zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van seizoensgriepvaccins 2019-2020.

Na een enquête bij de betrokken bedrijven en een grondige evaluatie van de voorraden door de experten van het FAGG, bevestigt het agentschap dat het aantal eenheden voor griepvaccins, gepland voor het seizoen 2019-2020, overeenstemt met dat van de voorgaande jaren. Voor de seizoensgriep 2019-2020 zullen drie vaccins worden geproduceerd voor België: Alpharix Tetra®, Vaxigrip Tetra® en Influvac Tetra®.
Het FAGG wijst erop dat deze vaccins later dan de vorige jaren beschikbaar zouden kunnen zijn, maar dat er geen bezorgdheid bestaat over de beschikbaarheid van deze preventieve behandeling.
Het FAGG herinnert de gezondheidszorgbeoefenaars eraan dat ze dit vaccin niet ongerechtvaardigd moeten opslaan en zo een gelijkmatige verdeling van de vaccins op het Belgische grondgebied mogelijk maken.

Bron: FAGG


Abonneer u op de nieuwsbrief