FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Duitsland verplicht vaccinatie tegen mazelen

gepubliceerd op maandag 2 september 2019

Vanaf maart 2020 moeten alle kinderen én het personeel van kinderopvangcentra en scholen, medische voorzieningen en asielcentra in Duitsland een bewijs kunnen voorleggen dat ze ingeënt zijn tegen mazelen. Zoniet riskeren ze een boete. Kinderen die niet gevaccineerd zijn, kunnen geweigerd worden.

Dat heeft de Duitse regering beslist. Daarmee reageert de Duitse regering op het toenemend aantal mazelengevallen in Duitsland. Vorig jaar werden er 543 gevallen van mazelen geteld in het land, in de eerste helft van dit jaar waren er al meer dan 400. Het wetsontwerp moet wel nog naar het parlement.
In een recent advies spreekt de Deutscher Ethikrat, die de regering adviseert over ethische kwesties, zich echter uit tegen zo’n algemene vaccinatieplicht. Volgens de Ethikrat heeft iedereen wel een morele plicht om zich te laten vaccineren, maar is het niet aangewezen om dat wettelijk te verplichten omdat daardoor het vertrouwen in vaccinaties kan aangetast worden. Voor medisch personeel kan een vaccinatieplicht volgens de Ethikrat wél ingevoerd worden.

Bron: aerzteblatt.de


Abonneer u op de nieuwsbrief