FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Vragen van ouders over vaccinatie kinderen

gepubliceerd op donderdag 27 februari 2020

Een studie gepubliceerd in The Pediatric Infectious Disease Journal onderzocht het effect van adviezen voor ouders op een Duits internetforum over vaccinaties op de beslissing om hun kinderen al dan niet te laten vaccineren.

De studie bekeek bijna 5000 vragen op het internetforum “Rund ums Baby” waar ouders anoniem terecht kunnen voor informatie en individuele adviezen van experts over vaccinaties. Het grootste aantal vragen had betrekking op het mazelenvaccin (29%) en het vaccin tegen difterie, tetanus en pertussis (25%), en gingen over vaccinatieschema’s, veiligheid en effectiviteit van de vaccins. Volgens de auteurs zoeken ouders van jonge kinderen steeds meer informatie over vaccinaties op internet en is het belangrijk dat ze betrouwbare informatie krijgen. Bovendien helpt een dergelijk internetforum om te begrijpen met welke vragen ouders zitten, en kan daarop ingespeeld worden bij vaccinatiecampagnes.

Bron:
Imahorn N & Heiniger U. What Matters to Parents Regarding Immunization of Their Children. The Pediatric Infectious Disease Journal. 2020. 39(2): 157-163
doi: 10.1097/INF.0000000000002509


Abonneer u op de nieuwsbrief