FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

COVID-19 / Vaccinaties uitgesteld

gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020

Gezien de coronamaatregelen zijn de vaccinaties door Kind en Gezin en de CLB’s tijdelijk opgeschort. Indien mogelijk worden ze vanaf 6 april terug opgestart.

Op tijd vaccineren is zeer belangrijk bij baby’s. De eerste vaccins zijn al aanbevolen op de leeftijd van 8 weken. Het kortstondige uitstel van de vaccinaties nu mag dus zeker geen afstel worden. Daarom herorganiseert Kind en Gezin zich om vanaf maandag 6 april opnieuw te kunnen vaccineren. De focus zal dan daarop liggen. Kind en Gezin zal de consultaties op een andere manier organiseren en de ouders daarover tijdig informeren.
Het basisvaccinatieschema blijft onveranderd. Het blijft belangrijk om ernaar te streven dat élk kind de aanbevolen vaccins krijgt, volgens het basisvaccinatieschema.

Voor de CLB’s wordt momenteel bekeken hoe de inhaalvaccinaties kunnen georganiseerd worden. Voor schoolgaande jeugd is zo’n uitstel minder erg, zij zijn tegen de meeste ziektes al gevaccineerd toen ze baby waren. Gestreefd wordt om alle voorziene vaccinaties nog dit schooljaar te laten doorgaan. Hierbij is de vaccinatie tegen mazelen, bof en rubella voor de leerlingen in het 5de leerjaar heel belangrijk omwille van de noodzakelijke hoge vaccinatiegraad die beoogd wordt met de tweede dosis. Daarnaast wordt best ook de tweede dosis van de HPV-vaccinatie nog afgewerkt voor het einde van het schooljaar.

Meer info:
www.kindengezin.be/gezondheid-en-vaccineren/ziek/coronavirus/
www.opgroeien.be
www.vwvj.be


Abonneer u op de nieuwsbrief