FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Griepvaccin: al 10 % afgeleverd aan de patiënt

gepubliceerd op donderdag 15 oktober 2020

Het FAGG maakt de stand van de zaken op voor de verdeling van de griepvaccins. Nog meer dan de helft van de vaccins moet op de markt komen.

Voor het griepseizoen 2020-2021 zijn er ± 2 960 000 vaccins voorzien voor België. Dat is 10 % meer dan het vorige jaar en zou voldoende moeten zijn om ten minste de risicogroepen te vaccineren, zelfs bij een matige stijging van de vaccinatiegraad. De risicogroepen krijgen tot 15 november voorrang om het vaccin af te halen bij de apotheek In functie van de resterende vaccins kunnen na 15 november 2020 personen die niet tot de risicogroepen behoren, worden gevaccineerd.
Op 6 oktober 2020 hebben de farmaceutische firma’s al 45 % van de vaccins geleverd aan de groothandelaars-verdelers. Deze hebben op hun beurt al 36 % van de totale hoeveelheid geleverd aan de apotheken. De apotheken tenslotte hebben al 10 % afgeleverd aan de patiënten. 55 % van de voor België voorziene stock moet dus nog op de markt komen en 64 % moet nog naar de apotheken worden verdeeld.

Bron: FAGG


Abonneer u op de nieuwsbrief