FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Griepvaccin: nog een miljoen dosissen zijn op komst

gepubliceerd op woensdag 21 oktober 2020

Nog een miljoen dosissen van het griepvaccin zijn op komst en zullen eind oktober, begin november worden verdeeld naar de apotheken. Dat meldt het FAGG.

Het FAGG blijft de verdeling van de griepvaccins op de voet volgen. Om de patiënten, artsen en apothekers zo goed mogelijk te kunnen informeren verzamelde het FAGG de meest actuele informatie over de voorziene leverdata vanuit de drie betrokken vergunninghouders (Sanofi, Mylan, GSK) naar de groothandelaars-verdelers. In totaal zijn er nog een miljoen griepvaccins die door de vergunninghouders moeten worden verdeeld. Een substantieel deel van de leveringen naar de apotheken zal eind oktober en begin november gebeuren. Artsen die vaccinatiemomenten hebben gepland, houden daar best rekening mee.
Dit jaar werden 10 % meer vaccins dan vorig jaar voorzien. Zelfs bij een redelijke toename van de vaccinatiegraad bij de risicogroepen zijn er dus op dit moment geen aanwijzingen dat er niet genoeg griepvaccins beschikbaar zouden zijn voor de risicogroepen, op voorwaarde dat alle betrokkenen zich aan de gefaseerde aanpak houden.
Ter herinnering, dit jaar is er in België gekozen voor een gefaseerde aanpak voor de griepvaccinatie. De risicogroepen krijgen tot 15 november 2020 voorrang om het vaccin af te halen bij de apotheek, bovendien hebben personen van vijftig jaar of ouder geen medisch voorschrift van een arts nodig om het vaccin af te halen bij de apotheek. Voor die groep kan de apotheker zelf het voorschrift opstellen.

Bron: FAGG


Abonneer u op de nieuwsbrief