FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Frankrijk organiseert openbare raadpleging over COVID-19 vaccinatie

gepubliceerd op dinsdag 17 november 2020

De Franse Hoge Gezondheidsraad (Haute Autorité de Santé, HAS) organiseert een openbare raadpleging over haar voorstel van tussentijdse aanbevelingen voor de vaccinatiestrategie tegen Covid-19.

Vaccinatie tegen Covid-19 roept, naast wetenschappelijke en organisatorische kwesties, ook maatschappelijke en ethische vragen op, aldus de HAS. Ze richten zich in het bijzonder op universele en billijke toegang tot vaccinatie in een context waarin de geleidelijke beschikbaarheid van vaccins verplicht tot het stellen van keuzes over prioritair te vaccineren groepen, de aanvaardbaarheid van de vaccinatie zelf binnen verschillende bevolkingsgroepen, en over de organisatie van een optimale vaccinatiecampagne.

Na een kader te hebben opgesteld over de prioritering van de te vaccineren populaties volgens verschillende scenario’s, heeft de HAS een ontwerp van tussentijdse aanbevelingen opgesteld voor de uitvoering van de vaccinatiecampagne: organisatorische methoden en belangrijkste principes van informatie wat betreft de noodzakelijke prioritering.

Over die aanbevelingen organiseert de HAS in de loop van de maand november een publieke bevraging. Het doel is om de mening te kennen van alle betrokken doelgroepen: artsenverenigingen, wetenschappelijke verenigingen, verenigingen van artsen en andere gezondheidswerkers, gezondheids- en medisch-sociale instellingen en patiëntenvernigingen.


Abonneer u op de nieuwsbrief