FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Pfizer/BioNTech-vaccin ook veilig en effectief voor 5- tot 11-jarigen

gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021

Het vaccin van Pfizer/BioNTech is ook veilig en effectief bij vijf- tot elfjarigen. Dat blijkt uit fase 2/3-onderzoek. De bedrijven zullen de onderzoeksresultaten delen met het Amerikaanse en Europese geneesmiddelenagentschap om op die manier zo snel mogelijk een markttoelating te verkrijgen.

Het vaccin van Pfizer/BioNTech is voorlopig slechts goedgekeurd voor personen ouder dan twaalf jaar. Uit onderzoek bij 2.268 kinderen tussen vijf en elf jaar blijkt nu dat het vaccin - in een lichtere dosis - ook effectief is en geen grote bijwerkingen vertoont. Zo is het aantal opgewekte antilichamen vergelijkbaar met die bij personen van 16 tot 25 jaar en komen ook de bijwerkingen grotendeels overeen. Net als bij personen ouder dan twaalf zullen kinderen tussen vijf en elf twee doses van het coronavaccin toegediend moeten krijgen, met een interval van 21 dagen. De dosis ligt met 10 µg wel drie keer lager dan die die tot nog toe werd toegediend bij 12-plussers.
Er lopen nog twee andere deelstudies: bij kinderen tussen twee en vijf jaar én kinderen tussen zes maanden en twee jaar. Die resultaten worden tegen het laatste kwartaal verwacht.

Bron: Pfizer


Abonneer u op de nieuwsbrief