FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Nieuw volledig vloeibaar MenACWY-vaccin

gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021

Een Belgische studie gepubliceerd in Vaccine onderzocht de immunogeniciteit, reactogeniciteit en veiligheid van een nieuw samengesteld volledig vloeibare vorm van het quadrivalent geconjugeerd vaccin tegen meningokokken ACWY (MenACWY).

Het huidige quadrivalente geconjugeerde MenACWY-vaccin bestaat uit twee injectieflacons (gevriesdroogd MenA en vloeibaar MenCWY) die vóór injectie moeten worden gereconstitueerd. Er is een nieuwe, volledig vloeibare formulering in één injectieflacon ontwikkeld. Aangezien de MenA-structuur onderhevig is aan hydrolytische afbraak, onderzocht deze studie de immunogeniciteit en veiligheid van het vloeibare MenACWY-vaccin in vergelijking met de goedgekeurde vaccins. De immunogeniciteit, reactogeniciteit en veiligheidsprofielen van de twee vaccinpresentaties waren vergelijkbaar, ook voor serogroep A

Bron:
Vandermeulen C, Leroux-Roels I, Vandeleur J et al. A new fully liquid presentation of MenACWY-CRM conjugate vaccine: Results from a multicentre, randomised, controlled, observer-blind study. Vaccine. 2021. 39(45): 6628-6636.
https://doi.org/10.1016/j.vaccine.2021.09.068


Abonneer u op de nieuwsbrief