FR | NL

Nieuws Archief

Hepatitis A

gepubliceerd op maandag 20 oktober 2014

Een studie in Australië bestudeerde de impact van een nieuwe aanbeveling voor post-expositie profylaxe met het hepatitis A-vaccin in de plaats van humane immunoglobulinen.

lees meer

Griep

gepubliceerd op vrijdag 17 oktober 2014

Vaccinatie van zwangere vrouwen tegen griep wordt door de Hoge gezondheidsraad aanbevolen. Een studie in PNAS onderzocht de reden van de grotere kwetsbaarheid van vrouwen.

lees meer

HPV

gepubliceerd op dinsdag 14 oktober 2014

Een Deense cohortstudie onderzocht de geregistreerde vaccinatiegegevens tussen 2006-2012 van alle vrouwen geboren tussen 1989 en 1999.

lees meer

Weigering vaccinatie

gepubliceerd op maandag 13 oktober 2014

Een Amerikaanse studie toont aan dat kinderen van ouders die weigeren om een pasgeboren kind een injectie met vitamine K te geven, ook een verhoogde kans (x 14 keer) hebben om op de leeftijd van 15 maanden niet de aanbevolen vaccinaties te hebben ontvangen.

lees meer

HPV

gepubliceerd op donderdag 9 oktober 2014

Het Journal of Pathology publiceert een overzicht van de verschillende HPV-types die baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken.

lees meer

HPV

gepubliceerd op maandag 6 oktober 2014

Een studie bij 592 jonge meisjes in Nederland onderzocht de houding tegenover HPV-vaccinatie. Drie jaar na de start van de vaccinatiecampagne is de vrees voor mogelijke bijwerkingen verminderd.

lees meer

Hib

gepubliceerd op maandag 6 oktober 2014

De vaccinatie tegen Hib werd in 2008 in Japan ingevoerd, die tegen pneumokokken in 2010.

lees meer

Veiligheid

gepubliceerd op vrijdag 3 oktober 2014

Een artikel in Vaccine bespreekt de Vaccine Safety Datalink, een initiatief van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en negen gezondheidsorganisaties.

lees meer
Terug naar nieuws

Abonneer u op de nieuwsbrief