FR | NL

Actualiteit

Coronavaccins / Werkzaamheid en veiligheid (...)

gepubliceerd op donderdag 20 april 2023

Om nadelige gevolgen van SARS-CoV-2-infectie tijdens de zwangerschap te voorkomen, moeten zwangere vrouwen op de hoogte blijven van de aanbevolen COVID-19-vaccins, inclusief een bivalente mRNA-booster wanneer ze daarvoor in aanmerking komen. Dat blijkt uit een commentaarstuk in The Lancet.

lees meer

Betere diagnostische tests voor bescherming (...)

gepubliceerd op dinsdag 18 april 2023

Diagnostische tests die momenteel worden gebruikt om de werkzaamheid van COVID-19-vaccins te controleren, meten niveaus van antilichamen tegen het receptorbindende domein van het voorouderlijke SARS-CoV-2 (RBDwt). De voorspellende waarde voor bescherming tegen nieuwe varianten van zorg (VOC’s) is echter niet stevig vastgesteld. Een Noorse studie gepubliceerd in npj Vaccines gebruikte op kralen gebaseerde arrays en flowcytometrie om de binding van antilichamen aan spike-eiwitten en receptorbindende domeinen (RBD’s) van VOC’s in 12.000 serummonsters te meten.

lees meer

Immunogeniciteit van nieuw COVID-19-vaccin (...)

gepubliceerd op dinsdag 18 april 2023

Een Amerikaans-Koreaanse studie gepubliceerd in npj Vaccines onderzocht de immunogeniciteit en beschermende werkzaamheid van het GBP510-eiwitsubeenheidvaccin met adjuvans met AS03, dat onlangs is goedgekeurd voor marketing in Zuid-Korea onder de handelsnaam SKYCovioneTM.

lees meerNieuws Archief

Abonneer u op de nieuwsbrief