FR | NL

Actualiteit

Israëlische studie toont belang van tweede (...)

gepubliceerd op woensdag 16 juni 2021

Een nieuwe studie uit Israël gepubliceerd in The Lancet toont de noodzaak van twee dosissen van het Pfizer-BioNTechvaccin Comirnaty. Zeven dagen na de tweede dosis daalt het risico op infectie, ziekenhuisopname als overlijden telkens met meer dan 95 procent, ook bij 85-plussers.

lees meer

Nieuw malariavaccin meer dan 75% werkzaam

gepubliceerd op dinsdag 15 juni 2021

Een nieuw malariavaccin met adjuvant, ontwikkeld door de Universiteit van Oxford, heeft volgens een Fase 2-studie bij 450 kinderen van 5 tot 17 maanden in Burkina Faso een werkzaamheid van 77 procent bereikt. Het is het eerste malariavaccin dat de WHO-norm van minstens 75 procent werkzaamheid haalt.

lees meer

RIVM start onderzoek naar langetermijneffectivitei

gepubliceerd op maandag 14 juni 2021

Het Nederlandse RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, start een omvangrijk onderzoek naar de effectiviteit op de lange termijn van de verschillende COVID-19-vaccins. De Vaccinatiestudie Corona (VASCO) heeft tot doel om in alle leeftijdsgroepen inzicht te geven in de mate waarin de verschillende vaccins bescherming bieden en hoe lang deze bescherming standhoudt. Ook wordt gekeken of en in welke mate de vaccins bescherming bieden tegen nieuwe coronavarianten.

lees meerNieuws Archief

Abonneer u op de nieuwsbrief