FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Griepprint

Griep / Advies Hoge Gezondheidsraad voor winterseizoen 2019-2020

gepubliceerd op maandag 2 september 2019

In dit advies onderzoekt de Hoge Gezondheidsraad de vaccinatie tegen seizoensgebonden griep en wordt bepaald welke bevolkingsgroepen voorrang zouden moeten krijgen voor de vaccinatie. De Raad heeft besloten om zich te houden aan zijn voorgaande aanbevelingen inzake de doelgroepen voor vaccinatie tegen seizoensgriep.

lees meer

Effectiviteit van herhaalde jaarlijkse griepvaccinatie

gepubliceerd op maandag 3 december 2018

Recent verschenen een aantal studies over de mogelijk negatieve effecten, vooral bij ouderen, van herhaalde jaarlijkse toedieningen van het griepvaccin op de lange-termijnbescherming, de populatie-immuniteit en de evolutie van het virus. In afwachting van meer gegevens blijven de huidige aanbevelingen voor een jaarlijkse vaccinatie echter onverminderd van kracht.

lees meer

Seizoensgriep: nieuwe aanbevelingen vaccinatie 2018-2019

gepubliceerd op woensdag 19 september 2018

De Hoge Gezondheidsraad houdt zich voor het komende winterseizoen 2018-2019 aan de bestaande aanbevelingen voor vaccinatie tegen seizoensgriep. Dit jaar zullen drie quadrivalente vaccins beschikbaar zijn.

lees meer

Seizoensgriep 2017 - 2018: adviezen van de HGR en BCFI

gepubliceerd op donderdag 14 september 2017

Voor het seizoen 2017 – 2018 zijn twee tetravalente influenzavaccins en één trivalent vaccin beschikbaar. In dit artikel bespreken we de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) en het Belgische Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) over de griepvaccinatie.

lees meer

Doeltreffendheid en werkzaamheid van influenzavaccinatie

gepubliceerd op donderdag 14 september 2017

In dit artikel geven we een overzicht van een aantal recente studies over de doeltreffendheid en de veiligheid van vaccinatie tegen de seizoensgriep, met bijzondere aandacht voor bepaalde risicogroepen.

lees meer


Abonneer u op de nieuwsbrief