FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Hepatitis Bprint

0 | 5

Screening van zwangere vrouwen

gepubliceerd op dinsdag 17 april 2018

Op zijn Country Meeting in België in november 2017 pleitte de Viral Hepatitis Prevention Board (VHPB) voor monitoring, evaluatie en versterking van de aanbevelingen in verband met de screening van zwangere vrouwen op hepatitis B met een HBsAg-test. Bij gebrek aan registratie is het momenteel niet duidelijk in welke mate die screening effectief gebeurt. De VHPB stelt onder meer voor om de screening als een kwaliteitscriterium voor ziekenhuizen op te nemen.

lees meer

Herzieningaanbevelingen Hoge Gezondheidsraad.

gepubliceerd op vrijdag 2 mei 2014

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft haar aanbevelingen voor de vaccinatie tegen hepatitis B in 2013 geactualiseerd. Nieuw in de aanbeveling is de vaststelling dat preadolescenten (11-12 jaar) in principe als zuigeling werden gevaccineerd, en de aanbeveling dat diabetici systematisch moeten gevaccineerd worden.

lees meer

Hepatitis B en diabetes : Vaccinatie-aanbevelingen in Verenigde Staten

gepubliceerd op donderdag 26 april 2012

Diabetespatiënten worden het best systematisch ingeënt tegen hepatitis B. Dat zegt het Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) [2] .

In België bestaat hierover tot nu toe geen aanbeveling, en het vaccin wordt voor deze patiënten ook niet terugbetaald.

lees meer

Hepatitis B en reis

gepubliceerd op vrijdag 6 januari 2012
Reisvaccinatie: update 2011 Actualisering 2009 lees meer

Hepatitis B bij bewoners van een bejaardentehuis te Antwerpen

gepubliceerd op zondag 1 mei 2005

Een melding van een acute hepatitis B bij een drieëntachtigjarige dame die al geruime tijd in een bejaardeninstelling verbleef, leidde in 2002 tot het ontdekken van viergelijkaardige acute infecties bij de medebewoners. Aan de basis lag het gemeenschappelijk gebruik van een capillaire prikpen voor de bepaling van glycemie.

lees meer

0 | 5


Abonneer u op de nieuwsbrief