FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Bofprint

  • 1
  • 2

Nog altijd risico op epidemieën

gepubliceerd op woensdag 11 september 2013

Bof of dikoor (Parotitis epidemica) is een infectieziekte die nog steeds veel voorkomt in Europa: tussen 2000 en 2008 werden 950.000 gevallen gerapporteerd bij het European Center for Disease Control (ECDC). Geregeld duikt de ziekte epidemisch op in ons land en elders in Europa.

lees meer

Uitbraak in Oost-Vlaanderen

gepubliceerd op dinsdag 28 augustus 2012

Sinds het begin van de bofuitbraak in maart 2012 kreeg het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid meer dan 350 gevallen van bof gemeld. Het werkelijke aantal bofbesmettingen ligt ongetwijfeld hoger.

lees meer

Bofepidemie in een school in Ganshoren, Brussel

gepubliceerd op dinsdag 28 augustus 2012
Eind april 2012 (week 17) is een bofepidemie uitgebroken in een school in Ganshoren, Brussel. Het ging vooral om kinderen uit het tweede jaar van de basisschool. Tot 10 juni werden 15 kinderen besmet, waarvan 10 in dezelfde klas, 2 in andere klassen van het tweede jaar, 1 in het 3de jaar, 1 in het 4de jaar en 1 in de kleuterklas. De piek werd bereikt in week 19 met 8 (...) lees meer

Epidemieën van bof bij hoge vaccinatiegraad

gepubliceerd op dinsdag 1 december 2009

In 2006 brak in de Verenigde Staten een bofepidemie uit ondanks het feit dat het merendeel van de geïnfecteerde personen twee dosissen mazelen-bof-rubella-(MBR)-vaccin had gekregen. Het optreden van een dergelijke epidemie kan berusten op een lagere immunogeniciteit van het bofvaccin, een onvoldoende hoge vaccinatiegraad of een combinatie van beide.

lees meer

Bof-outbreak in een school

gepubliceerd op donderdag 1 december 2005

Een onderzoek naar aanleiding van een bof-outbreak in een Brusselse school bood de gelegenheid om de doeltreffendheid van het vaccin na te gaan. Tevens onderstreept dit onderzoek de noodzaak van een betere vaccinatiegraad voor het MBR-vaccin.

lees meer

  • 1
  • 2


Abonneer u op de nieuwsbrief