FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Rabiesprint

HGR: nieuw advies over de vaccinatie tegen rabiës

gepubliceerd op maandag 2 september 2019

De Hoge Gezondheidsraad heeft een nieuw advies over de vaccinatie tegen rabiës gepubliceerd. Daarin worden de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en van de Belgische Studiegroep Reisgeneeskunde om de pre-expositie vaccinatie (PrEP) in te korten van drie injecties verspreid over 28 dagen tot twee injecties in zeven dagen. Deze injecties kunnen ook intradermaal worden gegeven.

lees meer

HGR: Advies opvolging en preventie van rabiës

gepubliceerd op dinsdag 17 april 2018

De Hoge Gezondheidsraad heeft aanbevelingen gepubliceerd voor de opvolging van de incidentie van rabiës en inzake maatregelen om overdracht naar de mens te voorkomen.

lees meer

ITG enige centrum voor post-expositie-profylaxe (PEP)

gepubliceerd op dinsdag 17 april 2018

Sinds juli 2017 is het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) het enige centrum in België dat bevoegd is voor post-expositie-profylaxe (PEP) met immunoglobulines tegen rabiës bij patiënten die hieraan mogelijk werden blootgesteld.

lees meer

Reis en rabies

gepubliceerd op vrijdag 6 januari 2012
Reisvaccinatie: update 2011 Actualisering 2009 lees meer

Voorzorgsmaatregelen

gepubliceerd op donderdag 1 mei 2008

Naar aanleiding van een recent geval van hondsdolheid in Frankrijk, waarschuwt de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu voor het reizen met dieren. In oktober vorig jaar werd ook in het Vlaams-Brabantse Beersel hondsdolheid vastgesteld bij een jonge hond die illegaal uit Marokko geimporteerd werd.

lees meer


Abonneer u op de nieuwsbrief