FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Mazelenprint

Een langdurig immuno-suppressief effect ?

gepubliceerd op maandag 7 september 2015

Vaccinatie tegen mazelen heeft een dubbel positief effect. Het voorkomt naast directe sterfte door mazelen ook de verzwakking van het afweersysteem die gedurende lange tijd een verhoogd risico op sterfte aan andere infectieziekten veroorzaakt. Dat blijkt uit een recente studie van de Universiteit van Princeton en Erasmus MC gepubliceerd in Science.

lees meer

Is eliminatie in de EU haalbaar ?

gepubliceerd op maandag 10 december 2012

Op het Amerikaanse continent zijn mazelen sinds 2002 geëlimineerd dankzij een veralgemeende vaccinatie en een nauwgezette surveillance van gevallen. Is eenzelfde resultaat mogelijk in Europa?

lees meer

Epidemies in Europese landen (2011)

gepubliceerd op donderdag 1 september 2011

Sinds enige tijd heerst er een mazelenepidemie in Frankrijk en Duitsland en nu is de ziekte ook in België in opmars. Op 1 augustus waren er in ons land al 485 gevallen geregistreerd, tegenover slechts 40 in heel 2010, meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

lees meer

Eliminatie in 2010 : een blijvende uitdaging

gepubliceerd op zaterdag 1 mei 2010

De sleutel tot een succesvolle eliminatie van mazelen ligt in het bereiken van een vaccinatiegraad van minstens 95% voor de 2 dosissen met het MBR vaccin. Deze doelstelling werd tot nu toe in België niet bereikt.

lees meer

Uitbraak in Europa (2008)

gepubliceerd op maandag 1 december 2008

De voorbije jaren werd in diverse Europese landen een opstoot van mazelen gesignaleerd. Dit toont aan dat het mazelenvirus nog altijd circuleert en onderstreept het belang van een voldoende hoge vaccinatiegraad met twee dosissen van het MBR-vaccin.

lees meer


Abonneer u op de nieuwsbrief