FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Veiligheid vaccinsprint

H1N1-vaccin en narcolepsie

gepubliceerd op maandag 10 december 2012

De EMA heeft de hypothese over een mogelijk verband tussen PandemrixTM en narcolepsie opnieuw onderzocht. De EMA komt tot het besluit dat op basis van de huidige gegevens een dergelijk verband niet aangetoond is en dat er momenteel geen redenen zijn om nieuwe maatregelen te nemen in verband met PandemrixTM of andere griepvaccins. Het EMA dringt wel aan op verder onderzoek.
We willen eraan herinneren dat PandemrixTM sinds 2011 niet meer wordt gebruikt in ons land en dat de huidige vaccins tegen de seizoensgriep geen adjuvans bevatten.

lees meer

Anafylaxie na vaccinatie : uiterst zeldzaam

gepubliceerd op donderdag 26 april 2012

Anafylaxie is een ernstige, veralgemeende of systemische overgevoeligheidsreactie of shock die levensbedreigend kan zijn. Een anafylaxie na vaccinatie komt uiterst zelden voor.

lees meer

Uitgebreide zwelling van lidmaat (ELS) na vaccinatie

gepubliceerd op donderdag 26 april 2012

Er is recent enige onrust ontstaan over het voorkomen van ernstige zwelling en vuurrode verkleuring ter hoogte van de bovenarm, en soms koorts, na injectie van Infanrix-IPV™ (DTPa-IPV).

lees meer

Voor- en nadelen vaccins afwegen (II)

gepubliceerd op donderdag 1 december 2011

Twijfels over de veiligheid van vaccins is een van de motieven die vaak wordt ingeroepen door mensen die aarzelen om zich te laten vaccineren. Die twijfels vergen een genuanceerd antwoord: een geïnformeerde toestemmingvereist evenwichtige informatie en zelfs een pedagogische aanpak.

lees meer

Voor- en nadelen vaccins afwegen (deel I)

gepubliceerd op donderdag 1 september 2011

Twijfels over de veiligheid van vaccins is vaak een argument om zich niet te laten vaccineren. Dit soort twijfels vereisen een genuanceerd antwoord: om een gemotiveerde toestemming te kunnen geven moet de patiënt op een adequate manier geïnformeerd en begeleid worden.

lees meer


Abonneer u op de nieuwsbrief