FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Migranten, reizenprint

Zika: nieuw reizigersadvies HGR

gepubliceerd op maandag 2 september 2019

De Hoge Gezondheidsraad heeft de aanbevelingen voor reizigers in verband met zika geactualiseerd. Op basis van de huidige kennis en van de nieuwe beschikbare gegevens doet de HGR afhankelijk van het reizigersprofiel een aantal aanbevelingen in verband met het reizen en verblijven in endemische gebieden en de follow-up bij terugkeer.

lees meer

Dengue / De ontwikkeling van vaccins

gepubliceerd op dinsdag 17 april 2018

Dengue of knokkelkoorts is momenteel wereldwijd de frequentst door muggen overgebrachte virusinfectie. De incidentie is de voorbije decennia sterk toegenomen. De ziekte is in vele tropische en subtropische gebieden in volle expansie. Ook steeds meer reizigers naar deze gebieden lopen risico om besmet te worden. Er bestaat momenteel één vaccin dat alleen in endemische gebieden kan gebruikt worden en dat niet geschikt is voor reizigers. Maar er zitten veel nieuwe vaccins in de pijplijn.

lees meer

Reisgeneeskunde deel 2 Niet-vaccineerbare infectieziekten

gepubliceerd op donderdag 14 september 2017

Dit artikel vervolledigt het dossier gepubliceerd in Vax Info nr 77 van mei 2017 over door vaccinatie vermijdbare infectieziekten op reis. In dit artikel komen infectieziekten aan bod waarvoor (nog) geen vaccin bestaat: malaria, dengue, chikungunya, West-Nile koorts, zika en MERS-CoV.

lees meer

Vaccinatie asielzoekers en vluchtelingen

gepubliceerd op woensdag 26 april 2017

Asielzoekers en vluchtelingen zijn een kwetsbare groep die beschermd dient te worden tegen infectieziekten. Met het oog hierop, maar ook om het eventuele risico op verspreiding van infectieziekten in de algemene bevolking te beperken, besliste de Vlaamse overheid dat iedereen die in Vlaanderen of in het Brussels hoofdstedelijk gewest verblijft het aanbod tot (inhaal-)vaccinatie moet krijgen in overeenstemming met de geldende leeftijdsspecifieke aanbevelingen.

lees meer

Vaccinatie van vluchtelingen en asielzoekers in de Fédération Wallonie-Bruxelles

gepubliceerd op woensdag 26 april 2017

Het beleid inzake de vaccinatie van vluchtelingen en asielzoekers in de Fédération Wallonie-Bruxelles (FW-B) verschilt niet van dat van andere nieuwkomers. Het aanbevolen vaccinatieschema is dat van de FW-B, inbegrepen de inhaalvaccinaties.

lees meer


Abonneer u op de nieuwsbrief